Stora skor / Stora storlekar

Storleken på folks fötter varierar kraftigt. Det finns ett spann där de allra flesta passar in när det kommer till skor. Vanligen brukar många skor gå upp till storlek 45. De allra flesta kan hitta skor som passar men sen finns det ju också en del människor som har helt andra storlekar på fötterna, vilket ofta kan leda till problem. Ett klassiskt exempel är basketspelaren Shaquille O’Neil som har 57 ½ i skostorlek (oj oj).

För dem som har stora fötter kan det vara en riktig pina att hitta passande skor då de flesta inte tillverkas i så stora storlekar. Redan när du passerar över snittstorleken med lite kommer det att bli mycket svårare att hitta bra och snygga stora skor.

Detta är ju inget fenomen som är unikt för just skor utan allt som är lite ovanligt är oftast svårare att få tag i. Det kan t ex även gälla för snygga kläder vare sig man är extra stor eller liten. Tillverkarna och försäljarna har svårare att tjäna pengar när upplagorna är små.

Ska man hitta stora skor får man leta lite

Om man behöver skor som är större än vad som brukar finnas i vanliga butiker är det som sagt klart klurigare att få tag på snygga och bra skor. Eftersom stora skor ofta inte finns i de vanligare butikerna kan man behöva vända sig till en specialbutik eller specialbeställa skor.

Skobutiker som inriktar sig speciellt på stora storlekar finns här och där men det är definitivt ingen självklarhet att de finns i din stad. Kanske om du bor i Stockholm men om du bor i en mindre stad är det troligen inte så. Detta är ännu ett skäl till varför Internet är så bra. Du kan nå mängder av butiker från din dator med bara några klick.

Genom att surfa runt på nätet kan du hitta bra butiker som inriktar sig på just stora skor och där kan du sedan hitta ett par skor som passar dig. Du beställer hem skorna och får dem snart på posten. Ge alltså inte upp jakten på de perfekta stora skorna.